Вивчення біологічної активності рослинних екстрактів у системі трансформації Escherichia coli плазмідною ДНК - Мирюта, Г.Ю.; Дворник, А.С.; Можилевська, Л.П.; Перерва, Т.П. (Біополімери і клітина, 2003)
У системі трансформації хлор-кальцієвих компетентних клітин Е. coli плазмідою pBR322 показано регенеруючі властивості екстрактів біомаси культивованих клітин деяких лікарських рослин. Ці властивості проявлялися у зменшенні виходу трансформантів та відновленні життєздатності клітин, підданих жорсткій обробці.