Взаємозв'язок протипухлинної активності зі структурою похідних З-хлоро-4- (3-гідроксіаніліно)- 2,5-дигідро- 1Н-2,5-піролдіону - Тарнавський, С.С.; Дубініна, Г.Г.; Головач, С.М.; Ярмолюк, С.М. (Біополімери і клітина, 2003)
Синтезовано та тестовано на протипухлинну активність (in vitro) 14 похідних 3-хлоро-4-( 3-гідроксіаніліно)-2,5-дигідро-1Н-2,5-піролдіону з варіюванням замісників у 1 і 3 положеннях малеїмідного циклу. 10 сполук було відібрано за результатами прескринінгу і тестовано на 52 лініях ракових клітин людини. Знайдено, що 1-(2,3-дихлорфеніл)-3-хлоро-4-(3-гідроксіаніліно)-2,5- ди-гідро-1Н-2,5-піролдіон та 1-бензил 3-(3-гідроксіаніліно)-4-фенілсульфаніл-2,5-дигідро-1Н-2,5-піролдіон пригнічують ріст деяких клітинних ліній пухлин із GI50 < 0,5 · 10–7 та < 10–8 М.