Квазиинвариантные деформации инвариантных подмногообразий гамильтоновых динамических систем - Самойленко, В.Г. (Український математичний журнал, 1994)
Для нелінійних гамільтонових динамічних систем та їх малих збурень вивчаються квазіінваріантні деформації їх інваріантних підмноговидів.