Об одной гипотезе относительно гамильтонианов канонических систем - Сахнович, Л.А. (Український математичний журнал, 1994)
Канонічні системи розподілені на класи. Показано, що при певних умовах гамільтоніани одного й того ж класу лінійно подібні.