К вопросу о второй теореме Боголюбова для систем со случайными возмущениями - Станжицкий, А.Н. (Український математичний журнал, 1994)
Для систем диференціальних рівнянь з випадковю правою частиною наведені умови існування періодичних розв'язків в околі положень рівноваги усередненої системи.