Інститут математики Національної академії наук України: роки становлення та розвитку (до шістдесятиріччя від дня заснування) - Митропольский, Ю.О.; Самойленко, А.М.; Строк, В.В. (Український математичний журнал, 1994)
Короткий історичний нарис відображає основні етапи становленння та розвитку Інституту математики Національної академії наук України. Основна увага придиляється висвітленню фактів і подій, що стосуються наукової та науково-організаційної діяльності його провідних учених, їх наукових досягнень.