Усреднение непериодических задач управления поверхностью разрыва - Плотников, В.А.; Зверкова, Т.С.; Слободянюк, О.Е. (Український математичний журнал, 1994)
Наведено обґрунтуванння методу усереднення для систем стандартного вигляду з параметрами та розривними правими частинами при умові неперіодичності і його застосування у задачах керуванння поверхнею розриву.