Полиномы Якоби и представление Лакса для вполне интегрируемых динамических систем - Кондратьев, А.Ю.; Энольский, В.З. (Український математичний журнал, 1994)
Розглядаеться метод дослідження цілком інтегровних динамічних систем шляхом зображення їх рівнянь руху у формі Лакса. Одержані зображення Лакса для інтегровного випадку систем Енона-Еліса та анізотропного осцилятора.