Критерий конечномерности банахова многообразия с сепарабельной моделью - Савкин, С.А. (Український математичний журнал, 1994)
Наведено приклад неперервного бієктивного відображення з розривним оберненим, що діє у сепарабельному банаховому просторі і відрізняється від тотожного лише у відкритій одиничній кулі. Одержано критерій скінченновимірності банахового многовиду з сепарабельною моделлю у термінах неперервності обернених операторів.