Синтез та вивчення антисенсових олігонуклеотидів, модифікованих імідазофеназиновими нуклеозидами - Макітру, В.Л.; Шаламай, А.С.; Дубей, І.Я.; Федоряк, Д.М. (Биополимеры и клетка, 1999)
Н-фосфонатним твердофазным методом отримано модифіковані імідазофеназиновими нуклеозидами по 3'-, 5'- та внутрішніх положеннях олігонуклеотиди, комплементарні до ділянок рибосомного оперона, 16S рРНК мікоплазм та Escherichia coli. Показано, шр нуклеозиди імідазо[4,5-b]феназину та його 2-метального аналога, діючи як ефективні інтеркалятори, суттєво впливають на стабільність комплементарних дуплексів і тим самим підвищують антисенсову активність модифікованих олігонуклеотидних послідовностей.