Обобщение теоремы Лидского о локализации спектра произведения эрмитовых операторов - Шварцман, П.А. (Український математичний журнал, 1999)
Розглядаються добутки C=AB ермітових операторів у n-вимірному унітарному просторі. Доведено дві еквівалентні локалізаційні теореми у випадку, коли один із співмножників A чи B є додатно визначеним.