Цитогенетичний аналіз спонтанно імморталізованої клітинної лінії G1 миші - Яцишина, А.П.; Підпала, О.В.; Кочубей, Т.П.; Лукаш, Л.Л. (Біополімери і клітина, 2006)
Здійснено цитогенетичний аналіз спонтанно імморталізованої клітинної лінії мииіі G1 на 15, 24, 53, 68, 104 і 140-му пасажах культивування in vitro. Виявлено кількісні зміни хромосом та різні хромосомні аберації, особливо високу частоту робертсонівських транслокацій. Спостерігали зменшення гетерогенності клітинної популяції при тривалому культивуванні. Каріотипічна еволюція клітин на етапі становлення тривала не менше 140 пасажів.