Спроба поєднати морфологічні ознаки та послідовності ядерної рибосомної ДНК (внутрішнього транскрибованого спейсера) в філогенетичних дослідженнях у роді Nicotiana - Комарницький, С.І. (Биополимеры и клетка, 1999)
Досліджено родинні зв'язки 24 видів роду Nicotiana на основі первинної структури внутрішнього транскрибованого спейсера ядерної рибосомної ДНК згідно з методом «максимальної економії». Здійснено їхнє порівняння з даними повного морфологічного аналізу, морфології насіннєвих оболонок та поліпептидного складу рубіско цих видів. Зроблено висновок стосовно того, що недостатньо покладатися лише на морфологічні або молекулярні дані при реконструкції філогенії будь-якого таксону.