Вичерпний конформаційний аналіз 2-дезоксиуридину квантово-хімічним методом функціоналу густини - Жураківський, Р.О.; Говорун, Д.М. (Біополімери і клітина, 2006)
Вперше квантово-хімічним методом функціоналу густини на рівні теорії МР2/6-311++G(d, p)/DFT B3LYP/6-31G(d, р) проведено вичерпний конформаційний аналіз 2'-дезоксиуридину, мінорного нуклеозиду. Представлено основні геометричні, енергетичні та полярні характеристи ки усіх його 94 стійких конформерів, а також конформаційні рівноваги за нормальних умов.