Вiзуалiзацiя комплексу ДНК з Т7 РНК-полiмеразою за допомогою атомно-силової мiкроскопiї - Лиманський, О.П. (Біополімери і клітина, 2007)
За допомогою атомно-силової мiкроскопiї (АСМ) вiзуалiзовано комплекси РНК-полiмерази (РНКП) бактерiофага Т7 з ДНК-матрицею (яка мiстить промотор та термiнатор транскрипцiї Т7 РНКП) при проведеннi транскрипцiї. На рiвнi пар поодиноких молекул отримано зображення як неспецифiчних (сформованих молекулою Т7 РНКП з кiнцевими фрагментами ДНК-матрицi), так i специфiчних (утворених Т7 РНКП з промотором та областю термiнацiї транскрипцiї) комплексiв. Обговорюється вплив параметрiв транскрипцiї на комплексоутворення