Синтез 2’-5’-олiгоаденiлатiв та їхнiй вплив на пролiферацiю i мiграцiю стовбурових клiтин кiсткового мозку мишей in vitro та in vivo - Ткачук, З.Ю.; Дубей, І.Я.; Яковенко, Т.Г.; Семерникова, Л.І.; Шаповал, С.О.; Артеменко, В.С.; Дубей, Л.В. (Біополімери і клітина, 2007)
Фосфотриефiрним методом у розчинi синтезовано 2’-5’-триаденiлат та його 3’-епоксианалог. Встановлено, що цi препарати стимулюють мiграцiю стовбурових клiтин кiсткового мозку мишей-донорiв та їхнє включення у селезiнку мишей-реципiєнтiв при сингеннiй трансплантацiї in vivo. 2’-5’-Oлiгоаденiлати та їхнi похiднi залежно вiд препарату i його концентрацiї впливають на апоптоз i пролiферацiю клiтин кiсткового мозку мишей in vitro.