Повний конформаційний аналіз дезоксиаденозину квантово-хімічним методом функціоналу густини - Жураківський, Р.О.; Говорун, Д.М. (Біополімери і клітина, 2007)
Вперше квантово-хімічним методом функціоналу густини на рівні теорії MP2/6-311++G(d, p)//DFT B3LYP/6-31G(d, p) проведено повний конформаційний аналіз 2'-дезоксиаденозину. Представлено основні геометричні, енергетичні та полярні характеристики усіх його 88 стійких конформерів, а також основні конформаційні рівноваги за нормальних умов