Періодична задача для неоднорідного рівняння коливання струни - Митропольський, Ю.О.; Хома, Г.П.; Цинайко, П.В. (Український математичний журнал, 1997)
Вивчається періодична задача для рівняння u tt−uxx=g(x, t), u(x, t+T)=u(x, t), u(x+ω, t)= =u(x, t), ℝ². Знаходяться умови, при яких справедлива теорема існування і єдииості класичного розв'язку.