Операторы сжатая, дефектные функции и теория рассеяния - Бойко, С.С.; Дубовой, В.К.; Кирстайн, Б.; Фритцше, Б. (Український математичний журнал, 1997)
Вивчаються функції, які описують розсіяння по внутрішніх каналах системи (дефектні функції), та оператори стиску, що відповідають цим функціям.