О структурных преобразованиях уравнений возмущенного движения некоторого класса динамических систем - Кошляков, В.Н. (Український математичний журнал, 1997)
Розглядається загальна методика структурних перетворень деякого класу динамічних систем з гіроскопічними силами, яка приводить до виключення гіроскопічних членів із вихідних рівнянь збуреного руху. Не змінюючи якісних властивостей названих рівнянь, ця методика спрощує їх дослідження.