Синтез 3'- та 3,5-модифікованих олігонуклеотидів на функціоналізованому силікагелі «Силохром-2» - Дубей, І.Я.; Дубей, Л.В.; Федоряк, Д.М. (Біополімери і клітина, 2007)
Описано отримання З'-моно- та 3' ,5' -біс-мічених олігонуклеотидів на новому полімерному носієві з використанням мікросферичного силікагелю «Силохром-2», функціоналізованому флуоресцеїном. На цьому полімері твердофазним фосфітамідним методом синтезовано олігонуклеотид (dT)15, шр містить залишок барвника на 3'-кінці Постсинтетичною 5'-модифікацією З'-конюгата вдалося отримати олігомер, мічений двома молекулами флуоресцеїну. У майбутньому це буде використано для синтезу флуоресцентних зондів для детекції нуклеїнових кислот.