Модифікація поверхні імунного біосенсора на основі поверхневого плазмонного резонансу при аналізі нонілфенолу - Демченко, А.В.; Стародуб, М.Ф. (Біополімери і клітина, 2007)
Досліджено вплив стану поверхні перетворювача імунного біосенсора, заснованого на ефекті поверхневого плазмонного резонансу (ППР), на чутливість і стабільність його відгуку при прямому визначенні нонілфенолу в розчинах. Поверхню сенсора було модифіковано за допомогою поліелектролітів, додекантіолу, а також сульфату декстрану та глутарового альдегіду. Показано, що найбільшої чутливості (10 нг/мл) та стабільності відгуку біосенсора можна досягти при модифікації поверхні додекантіолом та за умови створення проміжного шару з білка А із Staphylococcus aureus для орієнтації специфічних антитіл активними центрами у бік розчину