Существование бифуркационного значения параметра системы дифференциальных уравнений с отклоняющимся аргументом - Насыхова, Л.Г.; Терехин, М.Т. (Український математичний журнал, 1997)
Доведено георему про існування ненульового періодичного розв'язку системи диференціальних рівнянь з відхиленням, яке залежить як від невідомої функції, так і від її похідної, у випадку, коли матриця лінійного наближення при критичному значенні параметра мас ненульові і уявні власні значення.