Оцінка похибки методу усереднення на півосі для багаточастоної резонансної системи - Петришин, Р.І.; Похила, О.М. (Український математичний журнал, 1997)
Обгрунтовано метод усереднення для багаточастотної резонансної системи на півосі в припущенні, що нормальна фундаментальна матриця системи в варіаціях усереднених рівнянь для повільних змінних експоненціально прямує до нуля. Вивчено також кількісну залежність оцінок від величини малого параметра.