Критические случаи устойчивости одного неавтономного существенно нелинейного уравнения n-го порядк - Витриченко, И.Е. (Український математичний журнал, 1997)
Одержано достатні умови стійкості за Ляпуиовим тривіального розв'язку неавтономного звичайного диференціального рівняння n-го порядку у випадку, коли його граничне характеристичне рівняння має кратний нульовий корінь. Стійкість визначається нелінійними доданками.