Про порядок локального наближення функцій тригонометричними поліномами — частинними сумами операторів усереднення - Сухорольський, М.А. (Український математичний журнал, 1997)
Досліджуються порядки поліноміальпих наближень періодичних функцій на проміжках, що є внутрішніми до основного проміжку періодичності і на яких ці функції є достатньо гладкими. Знайдені оцінки містять параметри, що характеризують гладкість і знакозміїшість ядерних функцій, а також парамеїри, що визначають класи апроксимовпих функцій.