Існування, єдиність і неперервна залежність від параметра розв'язку диференціально-функціональних рівнянь із звичайними і частинними похідними - Бігун, Я.Й. (Український математичний журнал, 1997)
Для системи квазілінійиих гіперболічних рівнянь, до якої приєднано систему диференціальних рівнянь з запізненням, доведено теореми про існування та єдиність розв'язку задачі Коші і неперервну залежність від початкових умов.