Критерій діагоналізовності пари матриць над кільцем головних ідеалів спільними рядковими і різними стовпцевими перетвореннями - Петричкович, В.М. (Український математичний журнал, 1997)
Встановлено, що пара A, B неособливих матриць над комутативного областю головних ідеалів R спільними рядковими і різними стовпцевими перетвореннями зводиться до їхніх канонічних діагональних форм D A і D B, тобто існують оборотні матриці U,VA,VB над R такі, що UAVa=DA and UAVB=DB тоді і тільки тоді, коли матриці B∗A і D∗BDA еквівалентні, де B∗0 — взаємна матриця для матриці B.