Об одном обобщении метода усреднения - Валеев, К.Г.; Джалладова, И.А. (Український математичний журнал, 1997)
Розглянуто випадок, коли можна знайти достатні умови збіжності і аналітичності матричних рядів, які використовуються для побудови системи моментних рівнянь.