Об одной задаче минимизации площади - Лигун, А.А.; Шумейко, А.А. (Український математичний журнал, 1997)
Досліджується задача про асимптотично оптимальне розташування кіл однакового радіуса при мінімізації площини фігури, обмеженої даною кривою, та зв'язного об'єднання цих кіл.