Про застосування числових методів до розв'язування нелінійних диференціальних рівнянь другого порядку з випадковими відхиленнями аргументу - Коломієць, О.В. (Український математичний журнал, 1999)
Розглядається застосування асимптотичного методу Крилова - Боголюбова - Митропольського та ме тодів Рунге - Кутта до дослідження коливних розв'язків квазіліпійних диференціальних рівнянь другого порядку з випадковими відхиленнями аргументу. Для конкретних рівнянь знайдено наближені числові розв'язки та характеристики випадкових коливань.