Задачи Дирихле для осесимметричпых потенциальных полей в круте меридианной плоскости. I - Плакса, С.А. (Український математичний журнал, 2000)
Розроблено нові методи розв'язання крайових задач в меридіанній площині осесиметричного потенціального солеіюїдального поля, що враховують природу та специфічні особливості осесиметричних задач. Одержано в явному вигляді розв'язки задач Діріхле для осесиметричного потенціалу та функції течії Стокса в крузі.