Глобальні малі розв'язки задачі Коші для однієї папівлінійної системи рівнянь термопружності - Боценюк, О.М. (Український математичний журнал, 2000)
Для однієї иапівліпійної системи рівнянь термопружності одержано теорему існування та єдиності глобальних розв'язків у багатовимірному просторі за умови, що початкові дані достатньо малі. Встановлено також оцінки спадання розв'язків за часом.