Аппроксимационный метод в задачах механики для неоднородных наследственно-упругих тел - Синайский, Е.С. (Український математичний журнал, 1994)
Розглядається крайова задача механіки для неоднорідного спадкопружного тіла, яка формулюється як лінійне рівняння з оператором дробового інтегрування, частинними похідними за змінними часу та простору та коефіцієнтами многочленного типу за однією зі змінних. Наближений розв'язок задачі будується за а-методом В.К. Дзядлика з використанням перетворення Лапласа. Доводиться, що похибки наближення шуканої функції спадають як геометрична прогресія.