Модель осциляцій струму при анодному розчиненні металу з утворенням пористої гідроксидної плівки в потенціостатичному режимі - Боштан, О.А.; Нечипорук, В.В.; Ткачук, М.М. (Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, 2008)
Вивчено поведінку електрохімічної системи з анодним розчиненням металу в потенціостатичному режимі, що супроводжується побічною реакцією електрохімічного та хімічного утворення-розчинення пасивуючої гідроксидної (оксидної) плівки. З використанням лінійної теорії стійкості та біфуркаційного аналізу досліджено умови виникнення нестійкості стаціонарних станів та осциляторної поведінки і показано, що причиною їх виникнення може бути утворення–розчинення пористої гідроксидної плівки.