Проблемні питання в дослідженні радіаційної обстановки під час реалізації проектів на об’єкті "Укриття" та шляхи вирішення їх - Єгоров, В.В.; Павловський, Л.І.; Стоянов, О.І.; Федорченко, Д.В. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2017)
Розглянуто проблемні питання відповідності перед проектних вимірювань потужності дози до реальних показників при здійснені проектів на об’єкті «Укриття». Запропоновано комплексно-методичний підхід для підвищення точності досліджень радіаційної обстановки на радіаційно-небезпечних об’єктах із сильною анізотропією гамма-випромінювання.