Кальцинація дрібнодисперсного вапняку в псевдозрідженому шарі інертного зернистого матеріалу. 1. Математичний опис процесу кальцинації частинки вапняку - Колесник, В.В.; Орлик, В.М.; Хвастухін, Ю.І.; Костогриз, К.П.; Жайворонок, В.А. (Энерготехнологии и ресурсосбережение, 2017)
Представлено детальний математичний опис ендотермічного процесу випалу частинки вапняку при проходженні високотемпературної зони псевдозрідженого шару розігрітих інертних частинок.