Расчет деформаций междупластья для оценки защитного действия опережающей подработки - Южанин, И.А.; Терлецкий, А.М.; Голдин, С.В.; Евдокимова, В.П. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Наведено методику розрахунку деформацій однорідного й шаруватого підроблюваного масиву гірських порід з урахуванням потужності, міцності породних шарів та їхнього взаємовпливу.