Реалізація Grid-інфраструктури для розв’язання задач обробки супутникових даних - Шелестов, А.Ю.; Лобунець, А.Г.; Корбаков, М.Б. (Інститут програмних систем НАН України, 2006)
У роботі розглянуто загальний підхід до побудови Grid-систем для обробки супутникових даних. Проаналізоване існуюче програмне забезпечення, придатне для розробки подібних систем, і виділені функціональні області, що їм не покриваються. Запропоновані методи для реалізації необхідних функціональних компонентів, а саме, архівного сервісу, та інтеграції з системою планування задач кластерів Інституту кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України.