Активність нанесених на вуглецеве волокно Fe–Co-каталізаторів у реакції метанування СО₂ - Гайдай, С.В.; Гринько, В.С.; Жлуденко, М.Г.; Дяченко, А.Г.; Ткач, В.М.; Іщенко, О.В. (Сверхтвердые материалы, 2017)
Досліджено каталітичну активність нанесених на вуглецеве волокно Fe–Со-каталізаторів в реакції метанування СО₂. Показано, що каталізатори, отримані нанесенням активної маси на попередньо окиснене або відновлене очищене вуглецеве волокно, проявляють меншу каталітичну активність. Методом скануючої електронної мікроскопії доведено, що збільшення оксигенвмісних функціональних груп на поверхні носія негативно впливає на каталітичну активність зразків в реакції метанування, а також ускладнює процеси приєднання нітратів металів до поверхні носія і відновлення активної маси під час синтезу каталізаторів. Найвищу каталітичну активність в реакції метанування СО₂ показав зразок Fe:Со = 86:14, нанесений на немодифіковане очищене вуглецеве волокно (T₆₅ = 390 °C із SCH₄ = 88 %).