Про наближений аналіз еволюції плоскої поздовжньої гіперпружної хвилі - Рущицький, Я.Я. (Доповіді НАН України, 2019)
Описано та прокоментовано деcять варіантів (відомих і нових) наближеного аналізу еволюції плоскої поздовжньої хвилі, яка поширюється в нелінійно гіперпружному середовищі. Показано, що кожен варіант дає відповідь на певний аспект в студії еволюції хвилі. Акцентовано увагу на подібності і відмінності в отриманих результатах.