Удосконаленя методу визначеня напруженого стану трубопроводів та посудин, що працюють під тиском - Карпаш, А.М.; Тацакович, Н.Л.; Карпаш, М.О. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2017)
Досліджувалась можливість використання результатів вимірювання засобами неруйнівного контролю структурно-чутливих характеристик (коефіцієнт теплопровідності, питома електропровідність, ударна в’язкість, твердість) для визначення місця і рівня напружень у матеріалі металоконструкцій довготривалої експлуатації. Проведено серію експериментальних досліджень на спеціально виготовлених дослідних зразках у вигляді масштабованих посудин, що працюють під тиском.