Аналіз результатів технічного діагностування кожухотрубних теплобмінників для ранжування експлуатаційних дефектів та оцінки їх впливу на залишковий ресурс - Рабкіна, М.Д.; Перепічай, А.О.; Перепічай, І.І.; Мутас, В.В. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2017)
Наведено аналіз результатів багаторічного технічного діагностування апаратів нафтопереробного комплексу з ціллю встановлення типопредставника обладнання для розрахунку на циклічну міцність. Методом скінченних елементів встановлено вплив місцевого корозійного дефекту, розташованого в області навколо патрубка, на циклічну міцність кожухотрубного теплообмінника при дії робочих навантажень.