Система оплати праці в НАН України: стратегія і особливості реформування - Монастирська, Г.В. (Вісник НАН України, 2019)
З метою вдосконалення системи оплати праці в наукових установах Національної академії наук України проаналізовано наявну в них організацію заробітної плати. Розглянуто закордонний досвід винагороди науковців. За результатами проведеного аналізу запропоновано можливі шляхи вдосконалення та реформування системи оплати праці працівників наукових установ НАН України.