Розробка методики для визначення допустимої товщини стінки трубопроводів АЕС при ерозійно-корозійному зношуванні матеріалу - Ориняк, І.В.; Красовський, А.Я.; Бородій, М.В.; Агеєв, С.М. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2017)
Розроблено методи оцінки залишкової міцності елементів трубопроводів (прямих труб і т-подібних трійникових з’єднань) з дефектами, що спираються на статичну теорему граничного навантаження теорії пластичності. З метою підтвердження коректності запропонованих методів проведено серію повномасштабних випробувань до руйнування елементів трубопроводів з поверхневими надрізами. Запропоновано узгоджену з нормами на проектування методику визначення допустимої товщини елементів трубопроводів з вуглецевих сталей АЕС України, що пошкоджені ерозійно-корозійним зношуванням.