Моделювання нелінійної теплопровідності у середовищі з тонким включенням - Дяконюк, Л.М. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
На основі варіаційного підходу побудовано математичну модель нестаціонарної нелінійної теплопровідності у двовимірному середовищі з тонким включенням. Ця модель дає змогу враховувати малу товщину тонкого включення. Для лінеаризації поставленої задачі застосовано метод Ньютона-Рафсона. Дискретизацію за часовою змінною подано згідно зі схемою проміжної точки. Варіаційне формулювання задачі наведене у формі мінімізації функціоналу.