Діагностика морфометричних характеристик порошків надтвердих матеріалів засобами цифрової обробки зображень - Петасюк, Г.А. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Розглянуто питання діагностики розмірних, геометричних та морфологічних характеристик порошків надтвердих матеріалів засобами цифрової обробки зображень. Зроблено огляд сучасних методичних і технічних засобів діагностування. Проведено аналіз тенденцій їх розвитку, зазначено задачі, на розв'язання яких слід спрямувати подальші дослідження.