Локалізація зображення поштового індексу - Загребнюк, В.І.; Кидисюк, А.І.; Следнева, Н.М. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Розроблено метод, алгоритм та застосування щодо локалізації та захоплення поштового індексу на бінаризованих зображеннях поштових конвертів. Як множину суттєвих ознак поштового індексу використано власні значення його коваріаційної матриці.