Вплив розміру тріщини на кореляційну структуру вібраційного сигналу - Мацько, І.Й.; Кравець, І.Б.; Юзефович, Р.М.; Яворський, І.М. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Досліджено залежність кореляційної структури вібраційного сигналу від відносної довжини тріщини, вплив розміру тріщини на коефіцієнти заникання компонентів кореляційної функції. Розглянуто можливість побудови діагностичних критеріїв на основі потужності кореляційних компонентів та коефіцієнтах їх заникання.