Логарифмічна обробка зображень. Частина 1: базова модель - Воробель, Р.А. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Описано нову алгебраїчну структуру для базової моделі логарифмічної обробки зображень. У ній множину рівнів сірого елемента зображення розглянуто на проміжку (-M, M). Для нього означено операції додавання та множення на дійсну скалярну величину. З цими операціями множина рівнів сірого утворює дійсний векторний простір. Нова структура узагальнює модель Jourlin-Pinoli. Наведено приклади застосування нової моделі для покращання якості зображень.